Δράσεις

Όθρυς την 07.06.2020 - Νεροσπηλία & Πετροκάναλο

Εκεί που έκρυψε ο Πηλέας τους θησαυρούς του Αχιλλέα όταν ξεκίνησε τον Τρωικό πόλεμο, εκεί που έλουσε τα μαλλιά της η θεά Θέτιδα, εκεί έδωσε το παρόν ο Ε.Ο.Σ. Αλμυρού την Κυριακή 07/06/2020, Νεροσπηλιά Όθρυος!!

Μεγάλη και πάλι η ορειβατική μας παρέα! Ξεκινήσαμε από το Τσαϊράκι και κατηφορίσαμε στο "Πετροκάναλο". Θαυμάσαμε το μοναδικό τοπίο με τα πανύψηλα έλατα και τα τρεχούμενα νερά. Λέγεται πως το ελατόδασος στο Πετροκάναλο είναι το παλιότερο των Βαλκανίων. Στην πορεία απολαύσαμε αγριοφράουλες τόσο γευστικές που μας έδωσαν ενέργεια να φτάσουμε στην Νεροσπηλιά. Το παγωμένο νερό που βγαίνει από το εσωτερικό της σπηλιάς ήταν τέλεια αποθεραπεία για τα πόδια μας. Προσπαθήσαμε να μπούμε στο εσωτερικό το οποίο είναι εντυπωσιακό και συνάμα προκλητικό για το τι ομορφιές κρύβει στο εσωτερικό της, εκεί που χάνεται το φως του ήλιου. Ακούστηκαν μύθοι και παραδόσεις του τόπου αυτού με πληροφορίες που πήραμε από τον πρόεδρο της Φιλάρχαιου Εταιρείας κ.Βίκτωρα Κοντονάτσιου. Στη συνέχεια μας μίλησε ο κ.Μελέτης Χρήστος για τις έρευνες που έχουν γίνει στη Νεροσπηλιά από σπηλαιολόγους (υπάρχει φωτογραφικό υλικό του εσωτερικού στην ιστοσελίδα του συλλόγου). Έπειτα κατηφορίσαμε στο μονοπάτι του Πήλιουρα. Η ομορφιά μοναδική, δεν περιγράφεται με λόγια ούτε αποτυπώνεται στις φωτογραφίες. Λες και είμαστε σε παραμύθι, είπε η Ελίνα, έτσι ήταν. Άφησε σε όλους εικόνες απείρου κάλλους στο νου και στην ψυχή. Ευχαριστούμε θερμά για ακόμη μια φορά τους οδηγούς μας για την προσπάθεια και τις επιλογές τους.
Ένα μεγάλο μπράβο στα παιδιά που ακολουθούν για την αντοχή και την πειθαρχία που δείχνουν… και ιδιαίτερα στην μικρότερη της παρέας την Μυρτώ!
Μέχρι την επόμενη εξόρμησή μας στο μονοπάτι των Καταρρακτών στο Πήλιο, την Κυριακή 05/7 μείνετε συντονισμένοι.

Ε.Ο.Σ. Αλμυρού - Τμήμα Ορειβασίας


Εκτύπωση   Email