Ιστορία Ομάδας

Αθλητική Ομάδα

Στις αρχές του έτους 2009 δημιουργήθηκε η τεχνητή αναρριχητική πίστα στο κλειστό δημοτικό γυμναστήριο της πόλης του Αλμυρού. Η πίστα είναι το αποτέλεσμα συνεργασίας μεταξύ του Δήμου Αλμυρού, του Αθλητικού Οργανισμού του Δήμου Αλμυρού και του Ε.Ο.Σ. Αλμυρού (σχεδίαση). Πρόκειται για μια μεγάλη αναρριχητική πίστα όπου μπορούν να πραγματοποιηθούν τόσο τα αγωνίσματα της ταχύτητας (αριστερό σκέλος) όσο και αυτά της δυσκολίας (δεξιό σκέλος).

Επίσης, στο δάσος Κουρί, λίγο έξω από την πόλη του Αλμυρού και σε ένα πανέμορφο χώρο, το Μάρτιο του 2010 ο Σύλλογος κατασκεύασε (άλλη μια συνεργασία με ιδιωτικό φορέα - επιχείρηση) μια νέα πίστα αναρρίχισης-boulder με στόχο την ανάπτυξη και προβολή του bouldering στη περιοχή και όχι μόνο.

Δόθηκε έτσι η δυνατότητα στο σύλλογό μας να οργανώσει & να καλλιεργήσει φυτώριο μικρών αθλητών στην αγωνιστική αναρρίχηση. Οι συμμετοχές χρόνο με το χρόνο αυξήθηκαν, συμμετοχές στα Πανελλήνια πρωταθλήματα & κύπελλα έγιναν, διακρίσεις ήρθαν και το άθλημα της αγωνιστικής αναρρίχησης έγινε γνωστό και πλέον αποτελεί άλλη μία διέξοδο στα αθλητικά δρώμενα της επαρχίας Αλμυρού. Επίσης, η δημιουργία των δύο πιστών αναρρίχησης έδωσε τη δυνατότητα στο σύλλογο να διοργανώσει πανελλήνια πρωταθλήματα & κύπελλα αλλά και το Βαλκανικό πρωτάθλημα (συνδιοργάνωση) το 2010. Ευελπιστούμε στη καθιέρωση της αναρρίχησης και ως τρόπο γυμναστικής για όλους...

 


Εκτύπωση   Email