Δράσεις

Όθρυς την 24.05.2020 - Επανέναρξη δραστηριοτήτων!

Ε.Ο.Σ. Αλμυρού, επανέναρξη δραστηριοτήτων, μετακίνηση με τα ιδιωτικά μας Ι.Χ. (ανά 3 άτομα), τήρηση των κανόνων & υγεινομικών πρωτοκόλλων, αποστάσεις & ατομική υγιεινή μεταξύ των μελών/φίλων που συμμετέχουν.

Την Κυριακή 24 Μαΐου με μια μεγάλη παρέα 45 ατόμων,

πραγματοποιήσαμε την πρώτη για φέτος (μετά covid εποχή) πεζοπορία στο "δικό μας" βουνό, την Όθρυ, το μυθικό βουνό των Τιτάνων! Η εμπειρία μοναδική! τα συναισθήματα ενθουσιασμού όλης της ομάδας μας έδωσαν μεγάλη χαρά.Αφετηρία από τη θέση Τσατάλι. Περπατώντας στο πανέμορφο δάσος της "Μηλιάς" θαυμάσαμε τα πανύψηλα έλατα, απολαμβάνοντας μοναδικά αρώματα του βουνού όπως ρίγανη, θυμάρι, δενδρολίβανο, ρετσίνι και άλλα αγριολούλουδα. Μικρή στάση στον καταρράκτη που δημιουργείται από το νερό της πηγής της Τσουκνίδας. Στη συνέχεια κατηφορίσαμε στην Μηλιά κάνοντας ένα διάλειμμα όπου δροσιστήκαμε με το πεντακάθαρο νερό της πηγής. Η είσοδος στο μικρό φαράγγι του Γριβορέματος ήταν πραγματικά πανέμορφη. Η πλούσια βλάστηση και το γάργαρο νερό , αποτυπώθηκαν σε πολλές φωτογραφίες μικρών και μεγάλων. Στη συνέχεια με λίγη προσπάθεια παραπάνω ανεβήκαμε στο "Κάστρο". Η θέα μοναδική, η αίσθηση της ικανοποίησης ότι περπατήσαμε αρκετές ώρες μέσα στη φύση έκανε όλους μας στο γυρισμό να συμφωνήσουμε σε ένα πράγμα, πόσο όμορφο είναι το βουνό μας, η Όθρυς μας. Η ηρεμία και η γαλήνη που μας χάρισε απλόχερα αυτή η βόλτα στο βουνό ήταν για όλους μας μια μεγάλη δόση ευεξίας.
Όλη η ομάδα εξέφρασε τις ευχαριστίες της στους "έμπειρους" οδηγούς μας τους κ.κ. Μελέτη Χρ. & Κοντούρη Χρ. για την βοήθειά τους & τις πολύτιμες συμβουλές τους. Επίσης τα μέλη μας: ο Άγγελος, ο Νίκος και η Τζένιφερ συντόνιζαν & ενθάρρυναν τους νεότερους & πιο άπειρους..... Με προσμονή μέχρι την επόμενη εξόρμησή μας.


Για τον Ε.Ο.Σ. Αλμυρού - Τμήμα Ορειβασίας
 


Εκτύπωση   Email