Δράσεις

Δράσεις

Ε.Ο.Σ. Αλμυρού-Ομάδα Πολιτικής Προστασία-Πιστοποίηση!

Πιστοποιήθηκε η ομάδα Πολιτικής Προστασίας του Ε.Ο.Σ. Αλμυρού μετά από εξετάσεις στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Βόλου.

Πολιτική Προστασία - Όθρυς

Τη Τετάρτη 20/7/11 μέλη της Ομάδος Πολιτικής Προστασίας του ΕΟΣ Αλμυρού πραγματοποίησαν περιπολίες πυροπροστασίας – πυρασφάλειας στην Όθρυ, σύμφωνα με το σχεδιασμό & το πρόγραμμα που έχει κατατεθεί στο συντονιστικό όργανο του Δήμου Αλμυρού. Μετά από ειδοποίηση που έλαβαν από το συντονιστικό όργανο του Δήμου και τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο (βαθμός επικινδυνότητας 4 – συνθήκες καύσωνα) τα μέλη της ομάδος, Μόρφης Π, Ζαβός Χ. & Μπέσας Ν. κάλυψαν τη περιοχή μεταξύ Δ.Δ. Κοφών-ελατόδασος Μηλιάς-Τσατάλι-ελατόδασος Πετροκάναλου-Δ.Δ. Κοκκοτών & ώρα 14:00 – 19:30.

Είναι μια εθελοντική δράση του συλλόγου και των μελών του που στηρίζεται υλικά & οικονομικά από τον ίδιο το σύλλογο.

Για τον ΕΟΣ Αλμυρού

Ο Υπεύθυνος Πολιτικής Προστασίας

Π. Μόρφης

 

Όθρυς - Πολιτική Προστασία την 03.05.2014

Στις 03.5.2014 κλήθηκε από την Ελληνική Αστυνομία αλλά και από ξενοδοχείο της Υπάτης στη Λαμία, να συνδράμει ο ΕΟΣ Αλμυρού σε έρευνες για την ανεύρεση τριών (3) "αγνοουμένων" Ισραηλινών τουριστών στην Όθρυ, οι οποίοι είχαν έρθει από τη Παρασκευή το πρωί στο βουνό (με εξοπλισμό) με σκοπό να επισκευθούν τόσο τη Νεροσπηλιά όσο και το φαράγγι της.

Ομάδα Πολιτικής Προστασίας-Εκπαίδευση

 

Τη προγραμματισμένη αλλά και αναγκαία εκπαίδευσή της πραγματοποίησε στις εγκαταστάσεις της Πυροσβεστικής – Κλιμάκιο Αλμυρού, η Ομάδα Πολιτικής Προστασίας του Ε.Ο.Σ. Αλμυρού, το χρονικό διάστημα από 23-27.05.2011 (διάρκειας 21 ωρών). Τα μέλη της εθελοντικής ομάδος Πολιτικής Προστασίας του συλλόγου ενημερώθηκαν (μέσα στο σύντομο αυτό χρονικό διάστημα) από τα στελέχη του Πυροσβεστικού κλιμακίου Αλμυρού πάνω σε θέματα: δασοπροστασίας και δασοπυρόσβεσης, καιρικών συνθηκών πρόκλησης πυρκαγιών, οργάνωσης και συντονισμού του έργου κατάσβεσης των δασικών πυρκαγιών αλλά και για τις αστικές πυρκαγιές. Έθεσαν ερωτήματα και συζήτησαν γεγονότα και εμπειρίες των Πυροσβεστών.

Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντισμού-Βόλος 07.12.2013-Εκδήλωση

Μια «όμορφη» εκδήλωση πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 07.12.2013 στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας με αφορμή τη παγκόσμια ημέρα εθελοντισμού (05/12) με οργανωτή το Ινστιτούτο Ανάπτυξης Πηλίου, υπό την αιγίδα της Ιεράς Μητρόπολης Δημητριάδος και της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας και προσκεκλημένους εθελοντικές οργανώσεις του νομού Μαγνησίας.

Ομάδα Πολιτικής Προστασίας

Τη Δευτέρα 28-06-2010 στις εγκαταστάσεις της Πυροσβεστικής – κλιμάκιο Αλμυρού πραγματοποιήθηκε η πρώτη εκπαίδευση της Ομάδος Πολιτικής Προστασία του ΕΟΣ Αλμυρού. (σύμφωνα με το έγγραφο της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Εσωτερικών - τμήμα Εθελοντισμού & Εκπαίδευσης από 12-3-10/αρ.Πρωτ.1820).

Πολιτική Προστασία-Εκπαίδευση-Βόλος

Την ετήσια εκπαίδευση της ομάδος Πολιτικής Προστασίας του συλλόγου είχαμε στις 30 & 31 Μαίου 2013 στις εγκαταστάσεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας του Βόλου (στη Β' ΒΙ.ΠΕ.).