Αναρ/κά Πεδία Όθρυος

Αναρριχητικό πεδίο Κωφών, Tομέας A’

Το χωριό Κωφοί βρίσκεται στο κέντρο της οροσειράς της Όθρυος. Πλησίον του χωριού βρίσκονται δύο αναρριχητικά πεδία, εξοπλισμένα με διαδρομές σπορ αναρρίχησης.

Πρόσβαση : Το χωριό Κωφοί βρίσκεται 12 km από την πόλη του Αλμυρού, η οποία βρίσκεται στο 290 km της εθνικής οδού Αθηνών-Λάρισας και όπου μπορείτε να διανυκτερεύσετε σε τοπικά ξενοδοχεία και να φάτε σε διάφορα εστιατόρια και ταβέρνες της επιλογής σας. Για να πάτε στο πεδίο των Κωφών, ακολουθείτε τον επαρχιακό δρόμο που ενώνει την πόλη του Αλμυρού με το χωριό και στα μισά περίπου της διαδρομής θα δείτε το μπλοκ στα δεξιά σας, είναι το μοναδικό σε αυτή την απόσταση. Παρκάρετε στην άκρη του δρόμου όπου και αρχίζει το μονοπάτι που θα ακολουθήσετε μέχρι το πεδίο. Ενδεικτικός χρόνος περπατήματος 10-15 min.

Χαρακτηριστικά Πεδίου : Στο χώρο αυτό βρίσκονται μέχρι στιγμής 19 διαδρομές και υπάρχει δυνατότητα για το άνοιγμα ακόμη 2-3 διαδρομών το πολύ, ούτως ώστε το πεδίο να μην χάσει την αισθητική του. Το ανάπτυγμα των διαδρομών ποικίλει από 12 m έως και 26 m, οπότε είναι προτεινόμενο ένα σχοινί 60 μέτρων, ενώ θα χρειαστείτε 14 σετάκια για τις πιο μεγάλες διαδρομές. Μέχρι στιγμής η δυσκολία των διαδρομών κυμαίνεται από 5c+ έως 8a+?. Ο προσανατολισμός του πεδίου είναι Νότιος, οπότε έχει πολύ ευχάριστο σκαρφάλωμα όλο το χειμώνα, επίσης την άνοιξη και το φθινόπωρο, ενώ το καλοκαίρι αυστηρά μόνο κάποιες πολύ δροσερές μέρες.

Χαρακτηριστικά Διαδρομών : Όλες οι διαδρομές είναι σπορ χαρακτήρα, εξοπλισμένες με inox πλακέτες και βύσματα διπλής εκτόνωσης. Τα ρελέ τους επίσης είναι διπλά σε inox ασφάλειες με καραμπίνερ, όλες δε, έχουν σημειωμένο και το όνομά τους στην βάση τους. Το στυλ αναρρίχησης ποικίλει, αν και το μεγαλύτερο ποσοστό των διαδρομών είναι σε θετική κλίση προς το κάθετο, ενώ δεν λείπουν και οι πιο δυναμικές σε μικρά τακάκια αλλά και σε σταλακτίτες.

Το πεδίο όπως φαίνεται από το δρόμο :

 

 

 

 

 

 

Αναρριχητικές Διαδρομές – τομέας Κωφών A

 

Από αριστερά προς τα δεξιά :

1) Manic Monday (6a+ τοπικά στο crux)
2) Αποκάλυψη, τώρα! (6b+ )
3) Johhnie be Good (7c+/8a)? project
4) Τελική Αναμέτρηση (8a / 8a+ ? Project στην στέγη)
5) Πρώτο αίμα (6c+ )
6) Barcelona (6a )
7) Σύνδρομο στέρησης (6c )
8) Red Thin Line (6b+ )
9) Χελωνονιντζάκι (6a+ )
10) Δακράκι (5c )
11) Ποιμενική (παραλλαγή) (6a+ )
12) Ποιμενική (6a+ )
13) Amaretto (6c )
14) Red Hot Chilly Peppers (6b+)
15) Εγκατάλειψη Στέγης (6a+ )
16) Αμανίτης (6c+ )
17) Καλάντριος (6c/6c+)
18) Σαμάνος (6a+ )
19) Hasta la vista baby! (6b+/6c)
20) Κίονας (6a+)

 

Όπως βλέπετε, το πεδίο αυτό είναι ιδανικό για όσους είναι στο βαθμό 6a+ έως 6c+. Διαλέγοντας δύο-τρεις διαδρομές, θα σας πρότεινα :

- Πρώτο Αίμα, ένα σχετικά εύκολο 6c+ (χωρίς να χρησιμοποιείς τον βράχο από πίσω) με πολύ όμορφο σκαρφάλωμα σε κολονέτο και ίσως την πιο εύκολη στέγη σε διαδρομή!!!

- Red Thin Line, ισορροπιστική διαδρομή με συνεχή δυσκολία σε μικρά πιασίματα και αρκετή διάρκεια για το βαθμό της.

- Καλάντριος, μικρή διαδρομή με boulder crux στην αρχή της που απαιτεί αντοχή στην δύναμη

Ε.Ο.Σ. Αλμυρού
Τμήμα Αναρρίχησης
(πληροφορίες-διαδρομές-εικόνες, Χρ. Μπουκώρος)


Εκτύπωση   Email